Spretthaler

Spretthaler eller springhaler som de også er kjent som har en «spring» eller fjær som de bruker til å hoppe med. Derav navnet springhaler/spretthaler.
Det er kartlagt over 150 arter bare i Norge og det kan leve mellom 10.000 til 100.000 stykker på en 1 kubikkmeter.
De fleste artene av spretthaler er under 6 mm lang og mange er mellom 1-2 mm lange. De formerer seg svært raskt og det tar ikke lange tiden før de fyller et helt terrarium selv om de kjeldent blir sett på lyse dagen eller i det hele tatt. De er ikke ofte å treffe på på overflaten av jordsmonnet og det være at man må grave litt for å finne disse.

Spretthaler lever av mugg, sopp og ellers planter som er i forråtnelsesprosessen. Så i et bioaktivt terrarium er de svært nyttig til å forhindre store mugg og soppdannelser som vil kommet i et bioaktivt terrarium.
Mugg og soppdannelser er ønskelig i selve terrariumet da dette bidrar i nedbrytningen av plante nedfall og avføringen til dyret du har boende der.

Hold av spretthaler

Spretthaler er lett å holde og krever veldig lite. Plassen de skal holdes på trenger jord og planter eller grønnsaker som er kommet god i gang i forråtnelse prosessen. De er enkel å holde og krever ikke mye for å overleve.